Skip to main content

FungiCheck bij schimmelnagels

voetenspecialist-miranda-pedicure-behandeling-funghi-check

Heeft u last van schimmelnagels “kalknagels” dan help ik u graag in
mijn praktijk.

Er zijn veel verschillende oorzaken die een verstoring geven in kleur en groei van uw nagel. Deze verstoringen kunnen resulteren in een schimmelnagel. Echter is het altijd erg lastig om deze klinische diagnose te stellen. Een schimmelnagel is namelijk met het blote oog niet te herkennen. Daarom werk ik in mijn praktijk met een FungiCheck om een diagnose vast te stellen.

De fungicheck is een revolutionaire ontwikkeling die met 97% zekerheid geeft om vast te stellen of de nagel een schimmelnagel is. Ik zal een stukje nagelbiopt van de aangedane nagel op kweek zetten. Met een teststrip wordt de diagnose vastgesteld. Met 10 minuten heeft u de uitslag. In mijn praktijk werk ik met een FungiCheck om deze diagnose vast te kunnen stellen.

voetenspecialist-miranda-fungicheck

Negatieve uitslag

Wanneer de test negatief is betekent dit dat u geen schimmelnagel heeft. Met deze uitslag voorkomt u dat u jarenlang onnodige antischimmelpreparaten gaat kopen die het probleem niet zullen verhelpen.

We kunnen stellen dat de verkleurde nagels een andere oorzaak hebben, dit kan zijn psoriasis nagel, bacteriële infectie, hyperkeratose = verhoorning van de hoornlaag, onycholyse = loslating van het nagelbed of gebruik medicatie. In mijn praktijk zijn er andere behandelmogelijkheden om de nagels er weer mooi en gezond uit te laten zien.

Positieve uitslag

Wanneer de test positief is betekent dit dat u last heeft van een schimmelnagel. Dankzij deze uitslag kunnen we in overleg een passend behandelplan opstellen. Het resultaat van de behandelingen valt of staat met het consequent gebruiken van antimycose producten in combinatie met een regelmatig bezoek aan de pedicure om de aangetaste nagel weg te laten halen zodat de antimycosemiddel beter zijn werk kan doen.

Doorzetten is echt noodzakelijk want u bent toch minstens 10 maanden tot ruim een jaar bezig omdat een schimmelnagel uit moet groeien. Bij een schimmelnagel is de lengtegroei vertraagd. Stilstaan is in dit geval ook echt achteruitgang. De schimmel moet vernietigd worden, waardoor er uiteindelijk weer een gezonde nagel gaat groeien, dit kost tijd. Wees dus niet teleurgesteld als u niet na een aantal maanden geen resultaat ziet. Dit hoort bij het herstelproces. Halverwege de behandeling zult u merken dat uw gezonde nieuwe nagel langzaam terug groeit. Het behandelen van zeer ernstige mycose met verdikte nagels resulteert soms alleen in een aanzienlijke verbetering.

voetenspecialist-miranda-pedicure-behandeling-funghi-check

Het ontstaan van schimmelnagels

Schimmelnagels ontstaan door een infectie van de nagel die van binnenuit groeit. In ons lichaam zitten verschillende organismen en bacteriën. Deze zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft. Heeft u een lagere weerstand of een verstoorde balans door griep, stoten van de tenen (trauma) of een beschadiging van de nagelplaat dan groeien deze bacteriën door en veroorzaken mogelijk problemen.

Vooral oudere mensen zie ik vaak in mijn praktijk met schimmelnagels. Deze nagels zijn minder elastisch. Doordat de nagel poreuzer is kunnen kleine scheurtjes in de nagel ontstaan en daarmee loopt u een groter risico op infectie. Medicijn gebruik kan ook de veroorzaker zijn van een infectie aan de nagels. Sommige bacteriën die deel uitmaken van ons immuunsysteem worden door deze middelen gedood. Daardoor kan een schimmel ongeremd gaan groeien en zich vermenigvuldigen tot de huid of nagels worden aangetast.

Soms ontstaan schimmelnagels tijdens het passen van nieuwe schoenen. Als een persoon met schimmelnagels sporen van schimmels achterlaat, door een schoen te passen maar niet te kopen kunt u bij een lage weerstand ook een infectie oplopen omdat in de gepaste schoen sporen kunnen bevinden.

Preventief; niet lopen op blote voeten in zwembaden, hotels, vakantiehuisjes, gymzalen of openbare douches. Draag dan altijd slippers.