Skip to main content

Medische pedicure

voetenspecialist-miranda-pedicure-behandeling-reumatische-voeten

“Door mijn medische kennis ben ik een specialist in het behandelen van voeten met een verhoogde kans op complicaties.”

Een medisch pedicure verzorgt net als een basispedicure de voeten van mensen met uiteenlopende voet- pijnklachten. Een medisch pedicure is breder opgeleid om een juiste behandeling toe te passen en kan hierdoor sneller complicaties en risico’s signaleren.
Op doelmatige wijze werk ik ook met andere zorgaanbieders. Ik weet wanneer ik iemand door moet verwijzen naar een behandelde (huis)arts of specialist.

Door mijn medische kennis ben ik een specialist in het behandelen van voeten met een verhoogde kans op complicaties, zoals wondjes. Complicaties kunnen ontstaan bij reuma, diabetici, spasticiteit, verwaarlozing, het lopen op verkeerde schoenen, ontstekingen en voeten van oudere mensen.

Andere specialismen waar ik als medisch pedicure studie in heb gehad, zijn antidruktechniek, nagelreparaties en nagelregulaties.

voetenspecialist-miranda-pedicure-behandeling-reumatische-voeten

Ziektekostenverzekering

Vergoedingen

Voor een behandeling bij een medisch pedicure is geen verwijzing nodig. Heeft u diabetes, reuma of een andere medische aandoening dan is een verwijzing van uw behandelend (huis)arts wel noodzakelijk. Hierin staat om welke voetaandoening het gaat. Zonder deze verwijzing krijgt u geen vergoeding.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden 100 procent van de kosten, terwijl bij andere een deel wordt vergoed. De zorgverzekeraar vergoedt dan bijvoorbeeld 75 procent van de zorgkosten, met een maximumaantal behandelingen.

Er wordt gewerkt met vier zorgprofielen. Hierbij geldt hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. De dekkingsmogelijkheden verschillen per zorgprofiel.

Na een behandeling krijgt u altijd een officiële factuur mee, deze kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar.

voetenspecialist-miranda-pedicure-behandeling-reumatische-voeten

Advies op maat

Voor ontspanning en uiterlijke verzorging van de voeten kunt u ook bij mij terecht voor een pedicurebehandeling. Uiteraard met een goed advies op maat. Hier besteed ik dan ook veel aandacht aan.