Skip to main content

Ingroeiende nagels

voetenspecialist-miranda-ingroeiende-nagel-puber

Heeft u last van ingroeiende en pijnlijke teennagels?

Zoekt u een medisch pedicure met ervaring om van je ingroeiende nagels af te helpen? Ik vind het belangrijk om een goed doeltreffende oplossing te bieden bij behandelingen van ingroeiende nagels.

Ik heb verschillende scholingen gevolgd om de nieuwste technieken te leren voor het behandelen en voorkomen van ingroeiende nagels.

Bij ingegroeide nagels die aan het ontsteken zijn, stuur ik u door naar een behandeld (huis)arts.

Sculpture gel bij ingroeiende nagels

Een ingroeiende nagel is pijnlijk, omdat de punt van de nagel door zijwaartse druk in de huid van de nagelwal prikt. Wat ik in mijn praktijk vaak tegen kom. Het knippen van de nagel niet helemaal tot het einde van de nagel wordt geknipt. Er blijft dan een klein nagelpuntje zitten dat tegen de huid van de teen prikt. Dit lijkt te voelen als een ingroeiende nagel maar is het niet. Deze punt kan ik prima pijnloos verwijderen.
Een nagel waarbij de rand of een punt in de nagelwal drukt en pijnklachten geeft vormt wel de eerste fase van een ingroeiende nagel. In de nagelwal kan verharde eeltvorming ontstaan. Dit is vaak pijnlijker. Indien een ingroeiende nagel niet behandeld wordt kan de nagel verder ingroeien waardoor er ontstekingen zullen ontstaan.

Het ontstaan van ingroeiende nagels komt doordat nagels verkeerd en tekort worden geknipt of nagels worden zelfs afgescheurd. Bij te krap zittende schoenen wordt de nagel door zijwaartse druk tegen de zijkant van de nagelwal gedrukt. Een ingroeiende nagel kan ook ontstaan bij een afwijkende vorm van een nagel.
Na het behandelen van een ingroeiende nagel wordt de nagel drukvrij gelegd. Meestal bent u dan meteen van de pijn af.

voetenspecialist-miranda-ingroeiende-nagel-puber

Ingroeiende nagels
bij pubers

Bij pubers zie ik vaker een terugkeer van ingroeiende nagels. Ze zijn brozer en scheuren sneller in. Nagels zijn ook nog niet volledig uitgehard. Vooral bij sporten is het belangrijk dat nagels goed geknipt worden. In de pubertijd kan ook door hormoonschommelingen een ingroeiende nagel ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door zweetvoeten of het tijdelijk meer transpireren. In de pubertijd produceren de voeten meer vocht en bacteriën waardoor er verweking en schimmels kunnen ontstaat in de nagelwal en tussen de tenen.
Bij de tweede teen zie je vaak ook dat het strak tegen de grote teen aan ligt. In de schoenen geeft dit druk in de nagelwal. Het is dan ook belangrijk goed passende (sport)schoenen te kopen.

Laat uw kind gerust eens een afspraak maken in mijn praktijk, ik vertel uw kind graag hoe nagels geknipt moeten worden met daarbij de juiste voetverzorging.